Slaan oor na inhoud

Voorbereiding van vervangingsverse vir die langtermyn

  • Nuus

LENTE VALLEI, Wis. [15 April 2020] - Die vermoë om vervangingsverse vroeg te laat grootmaak en kalf, is belangrike aanwysers vir hoe lank verse in 'n koeikudde sal bly. Verse moet volledig ontwikkel word na hul eerste broeiseisoen om te verseker dat hulle die lang lewe het en self betaal.

Verse monteer met Estrotect-teelaanwyser"As u nadink oor al die koste verbonde aan die ontwikkeling van 'n vervangende vers, is dit van uiterste belang dat dit so lank as moontlik in die kudde bly," sê George Perry, spesialis vir die reproduksie van beesvleis by South Dakota State University Extension. “Volgens die data neem dit ongeveer vyf kalwers om die ontwikkelingskoste van 'n vervangende vers te betaal.” 

Dus, hoe kan u verse in die kudde hou en wins maksimeer? Dit begin deur te weet wanneer 'n vers vir die eerste keer gereed is om te teel. 

Tref maatstawwe vir teelgewig

Die lang gestelde goudstandaard is dat verse 65% van die volwasse gewig moet bereik teen die tyd van broei. Maar onlangse navorsing het getoon dat verse net 55% van die volwasse gewig kan bereik. Volgens Perry weeg die risiko om die 55% maatstaf te gebruik swaarder as die beloning. 

"As die doel is om meer verse vroeg te laat groei, bly konserwatief en gebruik die 60-65% van die volwasse gewig as u maatstaf," sê Perry. "Hoër gewigte gee versekeringverse wat tyd gehad het om te ontwikkel en is meer geslagsryp."

Daar word met reg klem gelê op voeding tydens die kritieke fase tussen speen en teling wanneer verse die grootte toevoeg om die 65% volwasse gewigsdrempel te bereik. Dit is ook noodsaaklik om te verseker dat verse voldoende voeding kry na teling.

Weet wanneer verse fietsry

Wanneer verse hul gewigsdoelwit bereik het, is daar 'n aantal opsies om vas te stel of verse puberteit is en kan broei. 

Voortplantingskanale is 'n algemene metode wat gebruik word om te kontroleer of verse puberteit is deur die voortplantingskanaal en eierstokke te palpeer vir die grootte van die follikels en om vas te stel of 'n corpus luteum teenwoordig is. 'N Opgeleide tegnikus of veearts kan hierdie prosedure uitvoer, maar dit kan koste verbied met koste van $ 3-5 per vers. As u in 'n streek met 'n groot vraag na veeartsenydienste is, kan skedulering ook 'n uitdaging wees.

'N Ander manier om puberteitverse te identifiseer, is om daagliks daarna te kyk. Om u diere dop te hou neem egter tyd en u kan hulle nie 24/7 kyk nie, wat lei tot die misloop.

Volgens Perry is die beste opsie om 'n teelaanwyser te gebruik.

"Die tydseffektiefste manier om vas te stel of 'n vers fietsry, is om 'n kleefmiddel aan te teken, 'sê Perry. "U sit die teelaanwyser op die dier voor die broeiseisoen en wag totdat u geaktiveerde indikators sien, wat aandui dat 'n vers in hitte is en gemonteer is."

Teelaanwysers help om visueel aan te dui wanneer verse puberteit begin word deur estrus uit te druk. Die aanwysers word tussen die heup en die stertkop aangebring. Namate toenemende aktiwiteit plaasvind, vryf die ink se oppervlak af om 'n helder kleur van die aanwyser bloot te stel. U kan estrusaktiwiteite monitor aangesien u tyd het en vinnig visueel voorstel wanneer verse gereed is vir teling.

Sodra u weet dat verse puberteit is, kan u dit opstel met 'n sinchronisasieprotokol vir kunsmatige inseminasie of blootstel aan 'n bul. Die verse wat nie tekens van fietsry toon nie, kan dan verkoop word, want hul kans om swanger te word, is laer.

Teel 'n siklus vorentoe

Een taktiek om te oorweeg, is om u verse een oesterse siklus (of ongeveer 21 dae) te teel voordat u volwasse koeie teel.

Op die oomblik dat verse vir die eerste keer kalf, groei hulle steeds en voeg meer raamwerk by om hul volwasse gewig te bereik. Boonop is hulle lakterend wat ekstra energievereistes aan hulle stel. Hierdie faktore maak die eerste kalfverse moeilik om weer fiets te ry. Die bereiking van 'n tweede swangerskap kan 'n make of break-situasie wees.

"Deur vervangingsverse 'n siklus voor die volwasse kudde te teel, laat u hulle meer hersteltyd toe na kalwing," sê Perry. "Die ekstra hersteltyd stel verse in staat om vir die daaropvolgende broeiseisoen voor te berei, en gee beter kans om 'n tweede dragtigheid te behaal en in die kudde te bly."

'Oor die algemeen is die doel van enige program vir versontwikkeling van speen tot teling om diere sover te kry om volwassenheid te bereik, om 'n dragtigheid te onderneem en te onderhou. Om hierdie doelwit te bereik, kan ons die koste van ontwikkeling verhaal deur die waarskynlikheid dat verse op lang termyn in die kudde sal bly verhoog, ”sê Perry.

Die ESTROTECT-teelaanwyser is die bedryfstandaard om die doeltreffendheid en ekonomie van beeste te teel. Met miljoene en miljoene eenhede regoor die wêreld verkoop, is ESTROTECT die enigste teelbestuursinstrument wat in 'n menigte universiteitstudies deur navorsers in die bedryf getoets word.

# # #

skrywer: Wyatt Bechtel, wbechtel@filamentag.com

organisasie: Filament namens ESTROTECTTM

PDF: Skakel na PDF-dokument

Beelde vir aflaai: https://bit.ly/2K33vTS 

ET_Bee-aanwyser vleisverse montage_FINAL.jpg: Baie produsente gebruik dit hoofsaaklik selfklevende teelaanwyser kolle vir hitte opsporing. Teelaanwysers kan ook gebruik word om vas te stel wanneer verse puberteit geword het deur die estrese siklisiteit waar te neem.

ET_Teelaanwyser product_FINAL.jpg: Sommige teelaanwysers bevat maklik leesbare bullseyes (swart oppervlakinkt). Sodra die bullseye, of die ekwivalente oppervlak, van die dier afgevryf is - is die dier gereed om te teel en is dit tot drie keer meer geneig om 'n bevestigde dragtigheid te bewerkstellig.

Terug na bo